{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka ambasada donirala prehrambene artikle Narodnoj kuhinji "Stari Grad"

F
30.8.2010. u 17:57
0
8
Američka ambasada donirala prehrambene artikle Narodnoj kuhinji "Stari Grad"
0
Američka ambasada donirala prehrambene artikle Narodnoj kuhinji "Stari Grad"
Zilka Šeta
Otpravnik poslova u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Johnathan Moore danas je sa suprugom i saradnicima posjetio Narodnu kuhinju Stari Grad u Sarajevu i po već ustaljenoj praksi Ambasade uručio zalihu u prehrambenim artiklima za ovu kuhinju.
Dočekala ga je Zilha Šeta, uposlenica u Narodnoj kuhinji poznata u javnosti kao tetka Zilha, kojoj je Moore simbolično predao donaciju.

Američki diplomata je naglasio da je pošiljka namjenski spremljena u tekućem mjesecu Ramazanu i dodao da ambasada njegove zemlje ima razumijevanje za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine i kod nedaća kakve su poplave ili druge prirodne katastrofe.

Tetka Zilha je potvrdila da Ambasada pomaže Narodnoj kuhinji u novcu i robama.

Rekla je i da se akcija ove kuhinje pod nazivom "5.000 iftara" sasvim dobro realizuje s ciljem da socijalno ugroženi građani postači širom Bosne i Hercegovine dobiju naročito spremljene iftare tokom ovogodišnjeg mjeseca posta.

Za sutra je spremljena pošiljka za vjernike u Banjoj Luci, a naredne će ići u Mostar i Zenicu.

Akcija se realizira tako što se iftari dijele prema spiskovima nadležnih institucija o građanima u različitim dijelovima BiH, a tetka Zilha žali što se područje srednje Bosne nije uključilo i dostavilo spiskove s imenima građana kojima bi pomoć dobrodošla tokom ramazana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: