Dok traje suđenje
4

Amel Sejfović zbog proteina štrajkovao glađu u zeničkom zatvoru

Piše: M. N.
Amel Sejfović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amel Sejfović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amel Sejfović koji se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zbog optužnice za pljačku Raiffeisen banke u Sarajevu 2015. godine i bijega iz KPZ-a Sarajevo, proteklih dana je štrajkovao glađu.
Kako nam je rekao njegov advokat Muhidin Kapo, Sejfović nije konzumirao hranu jer mu nisu dozvolili da unese proteine koje koristi kao dodatak zbog tjelovježbe.

"On je nezadovoljan svojim statusom u toj ustanovi, ali sam jutros saznao od sudije kako je navodno prekinuo štrajk glađu", kazao nam je Kapo.

Sejfović je prebačen u zenički zatvor nakon što je pobjegao iz KPZ-a Sarajevo 3. septembra. Pronađen je nakon osam dana u napuštenom mlinu na rijeci Fojnici na Bucima.

Sejfoviću se sudi po dvije optužnice, jedna je za pljačku Raiffeisen banke u kojoj ga se uz još osam osoba tereti za krivična djela razbojništva, pokušaja ubistva, teških krivičnih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, za pripremanje krivičnog djela te krivično djelo pomaganja izvršitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Po drugoj optužnici tereti ga se za organiziraranje kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a. Izjašnjenje o krivnji po ovoj optužnici zakazano je za 10. januar 2018. godine u 10 sati.