|

Amel Sejfović i optuženi za pomaganje u bjekstvu izjasnili se da nisu krivi

Amel Sejfović i optuženi za pomaganje u bjekstvu izjasnili se da nisu krivi
111
Piše: M. N.
10.1.2018. u 10:45
297
komentara
111

dijeljenja
1/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište o izjašnjenu o krivici Amelu Sejfoviću i ostalima po optužnici za bjekstvo Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu.
Optuženi Amel Sejfović, Dževad Hazić, Amer Ibrahimi, Igor Miloš, Nikola Simić i Mirza Fazlić izjasnili su se da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Na današnjem ročištu nisu se pojavili Semir Borčak koji je bolestan i Igor Buzov koji izdržava kaznu u KPZ Zenica zbog drugog krivičnog djela.

Podsjetimo, optužnica tereti Amela Sejfovića za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. On je doveden iz KPZ-a Zenica pod visokim sigurnosnim mjerama gdje je prebačen nakon što je pobjegao iz KPZ-a Miljacka 3. septembra, a 11. septembra je uhvaćen u mjestu Buci kod Visokog.

Dževad Hazić optužen je za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivnih materija. Živi u Zenici i ranije je osuđivan.

Igora Buzova tereti se za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Amir Ibrahimi optužen je za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. Živi u Vitezu i ranije je osuđivan.

Igora Miloša, medicinskog tehničara u KPZ Sarajevo, tereti se za krivično djelo omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Zatvorski čuvar Nikola Simić optužen je za krivično djelo protuzakonitog oslobođenja osobe lišene slobode, dok je Mirza Fazlić optužen za krivično djelo omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda, a Sanjin Borčak za krivično djelo pomoći počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Miloš i Simić su suspendovani do okončanja procesa, a obojica su neosuđivani.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 28. novembra 2017. godine.
Prijavi grešku


Komentari (297)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...