{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amdasador Begović uručio akreditive predsjedniku Türku

F
FENA
29.8.2008. u 16:50
0
0
Amdasador Begović uručio akreditive predsjedniku Türku
0
Amdasador Begović uručio akreditive predsjedniku Türku
Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Zdravko Begović je danas uručio akreditive predsjedniku Republike Slovenije dr. Danilu Türku.
Nakon svečanosti predaje akreditiva ambasador Begović je u kraćem razgovoru s predsjednikom Türkom izrazio želju i spremnost Bosne i Hercegovine da se prijateljski i uspješni poslovni odnosi BiH i Republike Slovenije unapređuju.

Ambasador Begović je zahvalio na pomoći i potpori Slovenije našoj zemlji, naglašavajući zanimanje za jačanje i razvoj gospodarskih odnosa i podršku u smislu prijenosa slovenskih iskustava u procesu približavanja Bosne i Hercegovine
evroatlantskim integracijama.

Predsjednik Slovenije Türk se zanimao za dinamiku realizacije obaveza Bosne i Hercegovine koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom, što ga je naša zemlja potpisala u vrijeme slovenskog predsjedavanja EU u junu.

Predsjednik Türk je izrazio nadu u uspješnu i brzu implementaciju uvjeta iz Sporazuma i osobnu želju za uspjeh u razgovorima o ustavnoj reformi.

Predsjednik Türk je izrazio podršku novoimenovanom ambasadoru BiH Zdavku Begoviću i zaželio uspjeh u radu, prenoseći uvjerenje da će u Sloveniji naići na dobru poslovnu suradnju s državnim institucijama i predstavnicima Republike Slovenije, a sve radi unapređenja sveukupnih odnosa BiH i Slovenije, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: