BiH
44

Ambiciozni studenti elektrotehnike na radionici "2nd Trainers' Meeting"

Klix.ba
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine u periodu od 1 - 7. marta, ugostit će 20 mladih inženjera iz različitih dijelova Evrope, koji će u potrazi za novim znanjima i širenju svojih vidika, biti učesnici "2nd Trainers' Meetinga".

"2nd Trainers' Meeting" je međunarodna radionica, koja za cilj ima okupiti na jednom mjestu ambiciozne članove Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, kako bi unaprijedili svoje vještine i znanja za dalji rad u EESTEC-u i prenošenje naučenog neformalnim metodama, te međusobno razmjenili ideje i iskustva.

Training team je oficijelno tijelo EESTEC-a koje je zaduženo za održavanje raznih vrsta edukacija, i kroz koje konstantno unapređuje rad EESTEC-a na internacionalnom i lokalnom nivou.

Od izuzetne važnosti je da se članovi Training Team-a i oni koji su kandidati da to postanu okupe kako bi se upoznali, razvijali timski duh, evaluirali dosadašnji rad, dijelili svoja iskustva, radili na razvoju novih projekata, različitih strategija za razvoj Training Team-a, te na taj način unaprijedili ovo Udruženje.

Lokalni komitet Sarajevo je, od kako je osnovan i primljen u veliku evropsku porodicu EESTEC, 2006. godine, pa do danas realizovao niz značajnih projekata lokalnog i međunarodnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi i kulturne razmjene.

Do sada najznačajniji realizovani projekti su internacionalne radionice: Training for Trainers, My Powerfull Software i eMovie Academy, zatim internacionalne razmjene EESTEC Winter Olympic Games Sarajevo i High5 for LC Sarajevo, kao i lokalni projekti: radionica Soft Skill Academy i projekat po kojem smo najviše prepoznatljvi – Sajam za zapošljavanje studenata tehničko-tehnoloških fakulteta JobFair. 2nd Trainers' Meeting, kao i dosadašnji međunarodni projekti koje je organizovao EESTEC LC Sarajevo, biće prilika da se studentima i diplomcima elektrotehnike iz različitih zemalja Evrope, osim oficijelnog nastavnog dijela, ponudi i mogućnost da upoznaju bogatu historiju i kulturu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Projekat podržava Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.