BiH
0

Ambasadorica Republike Čile predala akreditivna pisma Komšiću

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u Sarajevu akreditive novoimenovane nerezidentne ambasadorice Republike Čile za BiH Carmen Hertz Cadiz.

Poželivši novoimenovanoj ambasadorici dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini predsjedavajući Predsjedništva je izrazio uvjerenje da će bilateralni odnosi biti još bolji, sadržajniji te da će se uspješno razvijati na ekonomskom, turističkom, kulturološkom i na planu zajedničkih multilateralnih aktivnosti.

Posebno je istaknuta zahvalnost za učešće čileanskih trupa u mirovnoj misiji u BiH. U razgovoru je naglašeno i očekivanje da će skori sastanak predsjednika Republike Čile i Bosne i Hercegovine, prilikom zasjedanja Generalne skupštine u New Yorku, stvoriti pretpostavke i uvjete za brži razvoj bilateralnih odnosa.

«Vaši napori na izgradnji moderne, demokratske i samoodržive zemlje su hvale vrijedni», istakao je Komšić i na kraju dodao da je za BiH članstvo u Evropskoj uniji uz ispunjenje neophodnih uvjeta strateško pitanje, jer je Bosna i Hercegovina multinacionalna, multikulturalna i multireligijska zemlja i, kao takva, potpuno slična Evropskoj uniji, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.