Velika Britanija
0

Ambasadorica Negodić na obilježavanju Dana sjećanja na holokaust

FENA
Jadranka Negodić
Jadranka Negodić
Ambasadorica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Jadranka Negodić prisustvovala je u Derbiju ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja na holokaust.

Ove godine u obilježavanju ovog dana učestvovala je i bh. Asocijacija u Derbiju, koja je priredila izložbu posvećenu genocidu počinjenom u BiH, postavljenoj u gradskoj katedrali i prostorijama Asocijacije.

Nakon sastanka sa članovima Upravnog odbora BH Asocijacije, ambasadorica Negodić je, zajedno s predsjednicom Asocijacije Hajrijom Halilović, posjetila Gradsko vijeće Derbija i održala sastanak s izvršnim direktorom Alanom Wilkinsonom.

Upoznavši ga o značaju rada ove asocijacije za bh. građane i cjelokupnu lokalnu zajednicu, te o potrebi očuvanja tradicionalnih vrijednosti i kulture, ambasadorica Negodić je pokrenula pitanje osiguravanja trajne lokacije za prostorije Asocijacije.

Ambasadorica Negodić je, zajedno s predstavnicima grada Derbija, prisustvovala prikazivanju dokumentarnog filma o holokaustu, tradicionalnom jevrejskom načinu obilježavanja holokausta („stone setting“), te prijemu u prostorijama BH Asocijacije, gdje je razgovarala s bh. građanima, saopćeno je iz MVP-a BiH.