{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadorica Kraljevine Norveške posadila lipu u Aleji ambasadora

23.10.2017. u 15:31
0
16
Ambasadorica Kraljevine Norveške posadila lipu u Aleji ambasadora
0
Ambasadorica Kraljevine Norveške posadila lipu u Aleji ambasadora
Ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten od danas ima svoje drvo lipe u popularnoj starogradskoj šetnici Aleji ambasadora.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovo je ukupno 174. posađeno drvo lipe, a ambasadorica Rusten je četvrti ambasador ove prijateljske skandinavske zemlje koja je zasadila lipu u Aleji.

Ambasadorici su u sadnji pomogli načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina i njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin.

Za strastvenog ljubitelja šetnji ambasadoricu Rusten, sadnja lipe predstavlja veliku čast.

"Ovdje sam hodala zaista mnogo puta, čak i jučer sam iskoristila lijep dan za šetnju Alejom ambasadora. Volim ovdje dovoditi svoje prijatelje i rodbinu. Kazala sam načelniku Hadžibajriću da u Oslu imamo sličan prostor uz rijeku, gdje tokom jeseni organizujemo šetnje i koncerte poznatih izvođača i glumaca", kazala je ambasadorica Rusten.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad je izrazio zadovoljstvo da Aleja ambasadora, odnosno "Aleja prijateljstva" opravdava svoju svrhu i postojanje.

"Bosna i Hercegovina ima za cilj izgradnju prijateljstva za svim zemljama i njenim ambasadorima. Kraljevina Norveška, sa svojim četvrtim ambasadorom koji ovdje ima lipu, pokazuje da to prijateljstvo ima svoj smisao i svrhu", izjavio je predsjedavajući Pušina.

Po njegovom mišljenju pozitivno lobiranje za našu zemlju upravo počinje u Aleji ambasadora i zbog toga će ovaj projekat nastaviti da živi i u budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: