|

Ambasadorica Koviljka Špirić odlikovana ordenom zasluga Poljske

Ambasadorica Koviljka Špirić odlikovana ordenom zasluga Poljske
0
F
FENA
30.1.2014. u 16:01
11
komentara
0

dijeljenja
Ambasadorica Koviljka Špirić odlikovana ordenom zasluga Poljske
Predsjednik Republike Poljske Bronislaw Komorowski odlikovao je ambasadoricu Bosne i Hercegovine Koviljku Špirić državnim odličjem Komandorskim križem Ordena zasluga Republike Poljske za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju bilateralnih odnosa između Poljske i BiH.
U ime predsjednika Komorowskog, to visoko poljsko priznanje ambasadorici Špirić uručio je Jaromir Sokolowski, ministar za vanjske poslove u Uredu predsjednika Republike Poljske na svečanoj ceremoniji, koja je održana u predsjedničkoj palači 28. januara.

U obraćanju ministar Sokolowski je zahvalio Špirić za uspješnu misiju i rezultate koje je postigla tokom mandata.

Sokolowski je istakao je da je radom i zalaganjem Špirić znatno utjecala na unapređenje bilateralne saradnje između dvije zemlje, te doprinijela razvoju dubokog prijateljstva između Poljske i BiH.

On je naglasio ulogu ambasadorice u intenziviranju kontakata sa poljskim reemigrantima iz BiH i njihovim potomcima koji sad žive na području grada Boleslawiec, a koji su još jako vezani za BiH i tradiciju njenih naroda.

Ministar je istakao da je, zahvaljujući predanom radu, ambasadorica Špirić, BiH sve više poznata Poljacima, što potvrđuje i podatak da je u 2013. godini Bosnu i Hercegovinu posjetilo više od 65.000 poljskih turista.

Sokolowski je istaknuo da Poljska snažno podržava BiH na njenom putu u EU i NATO-u.

Ambasadorica Špirić zahvalila je za izuzetno priznanju i istakla da je počašćena tim odlikovanjem.

"Naglasila je da Poljska predstavlja pozitivan primjer za BiH, a prijateljstvo Poljske i BiH ima široke i čvrste temelje te je uvjerena da će se prijateljski odnosi i ubuduće razvijati u istom duhu na obostrano zadovoljstvo", saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...