Hitna sjednica
175

Ambasadori zvali bh. parlamentarce da lobiraju za povećanje cijena goriva

Piše: Er. M.
Saša Magazinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Saša Magazinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović poželio je dobrodošlicu zastupnicima SNSD-a na današnjoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH ističući kako u Parlamentarnoj skupštini BiH ništa nije bilo isto, odnosno da je bilo manje konflikata i da su rasprave bile kraće.
On je oštro kritikovao je izjava šefa Delegacije Evropske unije (EU) i specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunnara Wigemarka koji je jučer kazao da su oni koji ne podrže povećanje akciza protiv evropskog puta.

SDS, SDP BiH i DF ranije su najavili kako to neće podržati. Magazinović je kazao da su jučer ambasadori zvali parlamentarce da lobiraju za usvajanje zakona, ali da se niko iz Vijeća ministara BiH nije sjetio da kontaktira zastupnike. Iz tog razloga smatra da ovi prijedlozi treba da idu u redovnu proceduru.

Podsjećamo, pred zastupnicima se nalazi zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.