{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadori članica PIC-a pozdravili parafiranje SAA

F
7.12.2007. u 14:06
0
0
Ambasadori članica PIC-a pozdravili parafiranje SAA
0
Ambasadori članica PIC-a pozdravili parafiranje SAA
Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) pozdravili su na današnjem sastanku u Sarajevu parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je nakon sastanka.
Ovaj sporazum su 4. decembra parafirali komesar Olli Rehn i premijer Nikola Špirić, što predstavlja važan korak naprijed.

Time se pruža prilika da se ubrza napredak u procesu stabilizacije i pridruživanja.

Ambasadori Upravnog odbora pozdravljaju duh kompromisa i jedinstva koji su iskazali politički lideri Bosne i Hercegovine.

Ambasadori pozdravljaju i činjenicu da je Evropska unija ponovo potvrdila svoje opredjeljenje da podrži BiH te konkretno lični angažman komesara Ollija Rehna i generalnog sekretara i visokog predstavnika Javiera Solane.

Ambasadori Upravnog odbora izražavaju posebnu zahvalnost visokom predstavniku/ specijalnom predstavniku EU Miroslavu Lajčaku za vodstvo i upornost u namjeri da pomogne političkim liderima BiH da ispune uvjete za parafiranje Sporazuma.

Oni su uvjereni da će se bh. institucije angažovati na ovom pozitivnom programu i što prije ispuniti uvjete za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: