BiH
0

Ambasadori Amerike i Kanade odali priznanje donatorima “Noći 1000 večera”

FENA
Američki ambasador Douglas McElhaney i ambadasorica Kanade u BiH Shelley Whiting priredili su zajednički prijem u službenoj rezidenciji Kanade u čast donatora treće godišnje gala “Noći 1000 večera”.

Kako je saopšteno iz Kanadske ambasade, prikupljeno je 163.268,23 KM za aktivnosti deminiranja u BiH.

Gala prijem “Noć 1000 večera” organizira Američka trgovinska komora (“AmCham”) uz podršku ambasada SAD-a i Kanade s ciljem prikupljanja sredstava za finansiranje aktivnosti borbe protiv mina u BiH.

Ove godine taj događaj će biti održan 10. juna u hotelu “Holiday Inn”.

Ambasadorica Kanade u BiH Shelley Whiting izjavila je kako su sponzori "Noći 1000 večera" u Sarajevu dali velikodušan doprinos kako bi ovaj gala događaj bio uspješan.

-To je uspjeh u svjetskim razmjerama jer se na našoj ‘Noći’ prikupi više sredstva nego bilo gdje drugdje u svijetu. Nadam se da možemo i dalje računati na vašu velikodušnost i podršku kako bi i ovogodišnji gala događaj bio izuzetan, rekla je kanadska ambasadorica.

-Ravnajući se prema velikodušnosti poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, Vlada Sjedinjenih Država daje sredstva u istom iznosu koji je prikupljen na “Noći 1000 večera”, kao doprinos Međunarodnom fondu za deminiranje, naglasio je ambasador SAD-a u BiH Douglas L. McElhaney.