{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Švicarske u posjeti CBBiH

F
17.9.2007. u 17:45
0
0
Ambasador Švicarske u posjeti CBBiH
0
Ambasador Švicarske u posjeti CBBiH
Centralnu Banku Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas je posjetio ambasador Švicarske u BiH Rolf Lenz i guverneru CBBiH Kemalu Kozariću čestitao 10. godišnjicu rada ove institucije.
Tokom razgovora sa švicarskim ambasadorom guverner Kozarić je naglasio saradnju koju CBBiH ima s jednom od švicarskih banaka - Bankom za međunarodna poravnanja u Bazelu (BIS).

CBBiH jedan dio deviznih rezervi drži u BIS-u a ova banka je i portfolio menadžer posredstvom kog CBBiH dio deviznih rezervi investira u vrijednosne papire.

Govoreći o poslovanju institucije guverner je, između ostalog, informirao ambasadora da CBBiH već dvije godine 60 posto svog profita, nakon što bude dostignut prag odnosa monetarne pasive i upisanog kapitala i generalnih rezervi od pet posto, izdvaja u budžet državnih institucija.

Ambasador Lenz se zanimao za mogućnost uspostave bankarske supervizije na državnom nivou te guverneru Kozariću ponudio pomoć Švicarske u edukaciji uposlenika CBBiH saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: