{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Saudijske Arabije zasadio lipu

S
6.5.2010. u 15:33
0
24
Ambasador Saudijske Arabije zasadio lipu
0
Ambasador Saudijske Arabije zasadio lipu
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid Mohammed Al-Thakafi danas je, u prisustvu velikog broja medija, zasadio 88. lipu u Aleji ambasadora u Sarajevu.
U sadnji lipe ambasadoru se pridružio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Na ovaj način Al-Thakafi se pridružio brojnim ambasadorima i drugim zvaničnicima koji su podržali ovaj projekat Općine Stari Grad.

Nakon sadnje, ambasadoru Eid Mohammed Al-Thakafiju je uručen certifikat kao podsjetnica, odnosno pozivnica da i nakon isteka mandata u našoj državi ponovo posjeti Općinu Stari Grad i grad Sarajevo.

"Jako sam ponosan što sam imao tu čast da posadim lipu u Aleji ambasadora. Ova sadnja mi je nešto najdraže što sam dosad uradio u Bosni i Hercegovini. Ovo je izvanredan projekat, jer je ekologija tema o kojoj se priča u cijelom svijetu. Ambasadori idu iz zemlje u zemlju, ali ove lipe ostaju kao simboli i traju i poslije naših mandata. Ova lipa će mi biti jedan od razloga da, u budućnosti, kao turist posjetim Aleju ambasadora i vidim kako napreduje lipa koju sam ja posadio", rekao je ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Eid Mohammed Al-Thakafi.

U ime Općine Stari Grad, pored načelnika Hadžibajrića, sadnji lipe su prisustvovali Mustafa Lačević, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća i Alija Ibrović, stručni savjetnik.

Obraćajući se medijima, načelnik je izjavio: "Mi nastavljamo sa tradicijom sadnje lipa u Aleji ambasadora sa svim akreditovanim ambasadorima koji su u Bosni i Hercegovini. Danas je 88. lipu posadio ambasador Kraljevine Saudijske Arabije, nj.e. Eid Mohammed Al-Thakafi. Ovo samo jedan znak pažnje prema ambasadorima koji predstavljaju svoje zemlje u Bosni i Hercegovini i pomažu nam."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: