{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador SAD-a u BiH Charles English posjetit će Vlasenicu

F
2.9.2008. u 12:32
0
0
Ambasador SAD-a u BiH Charles English posjetit će Vlasenicu
0
Ambasador SAD-a u BiH Charles English posjetit će Vlasenicu
Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Charles English posjetit će sutra Vlasenicu, gdje će zvanično otvoriti novoobnovljenu Osnovnu školu “Vuk Karadžić", saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.
Osim ambasadora Englisha, svečanosti u Vlasenici će prisustvovati direktor škole Nenad Mitrović, brigadni general Nacionalne garde Marylanda Solomon, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i načelnik Općine Vlasenica Dragomir Stupar.

Evropska komanda Oružanih snaga SAD-a, putem Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD-a, obezbijedila je 550.000 dolara za renoviranje ove škole.

Ovaj projekt pokazuje kontinuiranu posvećenost SAD-a narodima u BiH i nastavak saradnje između vojske SAD-a i vlade BiH.

Renoviranjem ove škole se poboljšavaju uslovi školovanja za oko 1.000 učenika koji skupa čine budućnost ove države. Projekt, koji predstavlja zajedničko nastojanje vojno-inžinjerijskih jedinica BiH i SAD, provode pripadnici 175. Inžinjerijske eskadrile Nacionalne garde države Maryland i inžnjerijskog bataljona OS BiH.

U okviru programa Nacionalne garde "Država-partner" koji naglašava civilno-vojnu saradnju države Maryland i BiH provodi se i ovaj projekat kao značajan nastavak angažirane pomoći SAD prema Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: