{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Rycroft na dodjeli cetrifikata Media Centra

F
18.6.2008. u 11:20
0
0
Ambasador Rycroft na dodjeli cetrifikata Media Centra
0
Ambasador Rycroft na dodjeli cetrifikata Media Centra
U posljednjih 18 mjeseci Media Centar u Sarajevu implementirao je projekt pod nazivom "Analitičko izvještavanje - pravda i sigurnost u Bosni i Hercegovni".
Vlada Velike Britanije je finansirala ovaj program u ukupnom iznosu od 125,000 funti. Večeras, 18. juna, u restoranu "Avlija" u Sarajevu u 18.00 sati, održaće se podjela certifikata za učesnike koji su uspješno završili ovu obuku.

Okupljenima će se obratiti ambasador Velike Britanije u BiH, Matthew Rycroft, direktor Medija Centra Boro Kontić, trener na projektu Mehmed Halilović, kao i dva najuspješnija polaznika obuke.

Mediji su pozvani da prisustvuju ovom događaju.

Program "Analitičko izvještavanje - pravda i sigurnost u Bosni i Hercegovni" je program podrške istraživačkom novinarstvu u oblasti reforme pravosuđa i sigurnosnih službi u BiH koji je omogućio urednicima i novinarima da poboljšaju javni dijalog o sigurnosti u BiH i upoznaju proces reforme pravosuđa u BiH.

Sudionici su unaprijedili istraživačke metode analitičkog izvještavanja, upoznali ključne aktere reformi iz ovih oblasti, posjetili najvažnije institucije poput sudova i sigurnosnih službi te unaprijedili način dosadašnjeg nedostatnog izvještavanja o BiH pravosudnom i sigurnosnom sektoru.

Ovaj program je samo jedna u nizu aktivnosti koje je ambasada Velike Britanije podržala s namjerom da se eliminiraju uzroci nestabilnosti i potencijalnog konflikta u Bosni i Hercegovini kroz stalno unapređenje efikasnosti države i kroz asistenciju u transformaciji političke kulture.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: