{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Pakistana na sastanku sa predsjedavajućim Silajdžićem

S
17.4.2008. u 16:30
0
0
Ambasador Pakistana na sastanku sa predsjedavajućim Silajdžićem
0
Ambasador Pakistana na sastanku sa predsjedavajućim Silajdžićem
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić, primio je Jauhara Saleema - ambasadora Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini.
Tokom susreta, ambasador Pakistana se interesovao u kojoj fazi je zaključenje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Pakistana, kojim bi se unaprijedila ekonomska saradnja između dvije države.

Predsjedavajući Predsjedništva je sa svoje strane dao uvjeravanje, da će nastojati da od strane Vjeća ministara Bosne i Hercegovine u što skorije vrijeme navedeni Sporazum bude dostavljen u skladu sa propisanom procedurom na usvajanje Predsjedništvu BiH.

Ambasador Pakistana takođe je tokom susreta podsjetio na zahtjev za dodjelu lokacije za izgradnju ambasade Pakistana u BiH, koji je podnesen nadležnim institucijama još 1994. godine, pod uslovom reciprociteta i obavezom Pakistana da obezbijedi lokaciju za izgradnju ambasade naše države u Pakistanu.

Takođe je izjavio da Pakistan podržava napredak Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, da je Evropska unija najveći partner Pakistanu u privrednoj saradnji, te da kroz integracije dolazi do intenziviranja saradnje na ekonomskom planu.

Dr. Silajdžić primio je poziv da posjeti Islamsku Republiku Pakistan, te se zahvalio na dosadašnjoj pomoći i saradnji ove prijateljske države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: