BiH
2

Ambasador Nudžeim Rečica odlikovan visokim katarskim ordenom

FENA
Ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru Nudžeim Rečica odlikovan je ordenom Sash of Merit.

Kako je saopćeno danas iz MVPBiH, ambasadora Bosne i Hercegovine Rečicu je u nedjelju primio u oproštajnu posjetu emir države Katar Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. Tom prilikom, u znak punog priznanja i zahvalnosti za veoma angažovan odnos i ukupan razvoj bilateralnih odnosa između dvije države, emir je ambasadora Rečicu odlikovao ordenom Sash of Merit, visokim priznanjem koje se dodijeljuje za izuzetan doprinos u suradnji sa državom Katar.

Emir Al Thani je zahvalio ambasadoru Rečici na izuzetnom angažmanu i doprinosu u razvoju odnosa dvije prijateljske države te izjavio da je Katar prijatelj na kojeg Bosna i Hercegovina uvijek može računati.

Katar nastavlja pomagati BiH u trenucima krize i biće prva država koja će pomoći rekonstrukciju kuća i infrastrukture u BiH, čim analiza i studija oštećenja i sanacije bude gotova i dostavljena.

Susretu su sa strane domaćina prisustvovali članovi kraljevske obitelji i uglednici sa dvora, predstavnici MVP Katara, te ambasador Ali Al Hajri, specijalni savjetnik emira za vanjsku politiku.