|

Ambasador Nelson: Prečesto se događa da su vam rijeke zaprljane plastičnim vrećicama

Ambasador Nelson: Prečesto se događa da su vam rijeke zaprljane plastičnim vrećicama
25
F
FENA
24.1.2020. u 18:47
20
komentara
25

dijeljenja
Ambasador Nelson: Prečesto se događa da su vam rijeke zaprljane plastičnim vrećicama
Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson prisustvovao je prezentaciji ekološkog projekta "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" u Američkom kutku u Mostaru, nakon čega je posjetio građane koji od prošle godine prosvjeduje ispred odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara.
"Kad god putujem Bosnom i Hercegovinom uvijek me zapanji nevjerojatna ljepota vaše zemlje. Tu su neke od najstarijih šuma i najljepših rijeka Evrope, ali prečesto se događa da su rijeke zaprljane plastičnim vrećicama i drugim smećem, a pogled na planine skriven je smogom", poručio je Nelson u videu objavljenom na Facebook stranici Ambasade SAD-a.

Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine mogle bi nestati ako njezini građani, mladi i stari, ne budu vodili računa o njim, dodao je.

Američka ambasada stoga je u saradnji s nevladinom organizacijom "Ruke" pokrenulo eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" te je pozvalo pojedince, institucije, škole i nevladine organizacije da tokom ove godine očiste i poboljšaju neku zapuštenu javnu površnu ili na neki dugi način doprinesu učinkovitijem korištenju energije i poboljšanju kvalitete zraka.

"U povodu 25. godišnjice mira u BiH naš je cilj da širom zemlje angažiramo 25.000 volontera koji će zajedničkim djelovanjem iskazati brigu i ljubav prema prirodnim ljepotama ove zemlje. Ovaj eko izazov prilika je za mladi ljude da pokažu da im je stalo i da su spremni biti sljedeća generacija lidera", istaknuo je američki veleposlanik.

Više informacija o akciji "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" može se pronaći na Facebook stranici.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...