Podrška Amerike
190

Ambasador Nelson: Historija Srebrenice se ne može ponoviti niti zaboraviti

FENA
(Foto: FENA)
Američki ambasador u BiH Eric Nelson danas se priključio "Maršu mira" i tom prilikom se obratio učesnicima rekavši da je za njega velika čast što im se pridružio u pješačenju do Potočara.

"Ovdje sam kao neko ko predstavlja Vladu SAD-a i narod Sjedinjenih Država. Sutra ću prisustvovati ceremoniji komemoracije sjećanja na genocid i pokopu još 33 žrtve koje će konačno pronaći svoj smiraj. Sjedinjene Države su opredijeljena u pružanju pomoći Srebrenici i BiH da svi pronađu mir i dođu do svjetlije budućnosti u kojoj će prosperitet i pravda važiti za sve građane BiH", kazao je tokom obraćanja ambasador Nelson.

Na pitanje novinara za učestalo negiranje genocida, Nelson je kazao da se nikad ne može zaboraviti historija Srebrenice.

"Historija Srebrenice se ne može ponoviti niti zaboraviti. Trebamo gledati u budućnost ali nikad se Srebrenica ne smije zaboraviti", istakao je ambasador Nelson.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se pridružio učesnicima "Marša mira" i na taj način odao počast svim žrtvama genocida.