Svečano u Vijećnici
81

Ambasador Haldun Koc uručio diplome devetoj generaciji studenata Američkog Univerziteta

Klix.ba
Foto: Haris Memija
U pristustvu velikog broja gostiju, članova porodica kao i medija, u petak je u prepunoj sarajevskoj Vijećnici održana je svećana promocija diplomanata i magistranata Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Nakon intoniranja himni BiH i SAD, u čast svečanog gosta na promociji njegove ekselencije turskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Halduna Koca intonirana je himna Republike Turske.

Gostima su se obratili prof. Dr. Dennis Sulivan sa Northeastern Univerziteta, Boston i turski ambasador u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija gosp. Haldun Koc.

Ovo je deveta generacija studenata Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH), perspektivnih budućih lidera koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine i regije. Uručene su diplome studentima specijalističkih programa iz oblasti informacionih tehnologija, međunarodnog prava, multimedije i grafickog dizajna te međunarodnih finansija.

Diplome Američkog univerzitet u Bosni i Hercegovini su akreditovane i priznate u SAD, EU, Bosni i Hercegovini i Turskoj.