Sastao se sa Ćatićem
35

Ambasador Francuske u BiH posjetio Konjic: Grad koji je vrijedan pažnje

S. Š.
Francois Delmas i Osman Ćatić
Francois Delmas i Osman Ćatić
Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini François Delmas sa saradnicima jučer je posjetio Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, koji je tokom susreta predstavio ostvarene rezultate Gradske uprave Konjic na raznim poljima djelovanja.

"Kada sam prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost u Bosni i Hercegovini bilo mi je važno da posjetim Konjic, grad vrijedan pažnje i veoma dinamičan, da razgovaram sa gradonačelnikom, sa predstavnicima lokalnih preduzeća i bolje upoznam ovu značajnu zajednicu, koja očigledno ima vrlo veliki potencijal. Ovo je moja prva posjeta Konjicu i impresioniran sam nastojanjima Grada u pogledu turizma i energetske tranzicije, što su područja u kojima treba istražiti mogućnosti za saradnju sa francuskim partnerima. Zato mi je bilo važno da razgovaram sa lokalnim akterima. Uloga ambasade je da proširi veze između Bosne i Hercegovine i Francuske kao i da prati Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu", kazao je ambasador François Delmas.

"Saradnja koju smo imali sa ambasadoricom Toudic nastavljamo sa ambasadorom Delmas i izuzetno mi je drago da postoji interes za ono što činimo na polju privrednog uvezivanja i stvaranje mogućnosti za rast i razvoj privrede zasnovan na pricipima održivosti uz korištenje obnovljivih izvora energije. Nadam se da će ovakvi susreti doprinijeti kreiranju i realizaciji zajedničkih aktivnosti, kada je o privredi i obrazovanju riječ", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić zahvaljujući se ambasadoru na posjeti Konjicu.