|

Ambasador Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora

Ambasador Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora
2
F
FENA
13.9.2019. u 13:19
15
komentara
2

dijeljenja
Ambasador Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora Foto: Britanska ambasada u BiH
Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organiziralo niz aktivnosti u okviru kojih je britanski ambasador Matt Field razgovor s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladina udruženja.
"Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušalo njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima", kazao je britanski ambasador Matt Field u izjavi za novinare.

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

"Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokratiju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane", poručio je ambasador Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski ambasador posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku.

Posjet Mostaru bit će završen večerašnjim koncertom benda Britanskog ambasadora u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Roslaes". Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru "Los Rosales".
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...