{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador English u posjeti Američkom univerzitetu u BiH

S
12.2.2008. u 18:12
0
0
Ambasador English u posjeti Američkom univerzitetu u BiH
0
Ambasador English u posjeti Američkom univerzitetu u BiH
Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini danas je posjetio uvaženi gost, Njegova Ekselencija, Charles L. English, amabasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.
Ambasador English je upoznao osoblje AUBiH, prisustvovao dijelu predavanja za studente te održao sastanak sa Upravnim odborom Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka uspostavljen je video link sa Državnim univerzitetom iz New Yorka (SUNY), koji je partnerski univerzitet Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini. Ambasadora je pozdravio Predsjednik SUNY-ja, Joseph L. Kennedy, te Rektorica SUNY-ja, Pauline Gravline. Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog plodonosne saradnje AUBiH sa najvećim američkim univerzitetom, SUNY-jem.

Tokom razgovora ambasador je izrazio svoje zadovoljstvo zbog postojanja Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini

Prisutni su se složili da je obrazovanje najjača veza izmedju Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine i da ih ovakvim putem i treba ojačavati. Takođe je rečeno da je američkim investitorima jako važno da znaju da se u BiH školuju takvi stručnjaci koji će biti pokretačka snaga za buduću implementaciju ekonomskih reformi.

Ambasdor je rekao da će podržati osnivanje AUBiH i u ostalim gradovima BiH, a naročito u Sarajevu.

Osoblje AUBIH se zahvalilo ambasadoru na njegovoj posjeti i podršci Univerzitetu i izrazilo iskrenu nadu da će Američka ambasada u BiH nastaviti pružati podršku razvoju ovakve visokoškolske ustanove, kao i širenje AUBiH i na druge gradove BiH kao i regiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: