Jordan
0

Ambasador Dizdarević uručio akreditive kralju Abdullahu II

FENA
Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Zlatko Dizdarević uručio je u ponedjeljak akreditive kralju Abdullahu II.

Svečana ceremonija je održana u Kraljevskoj rezidenciji Basman Palace u glavnom gradu Ammanu, saopćeno je u srijedu iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dizdarević je prilikom predaje akreditiva prenio kralju Abdullahu II pozdrave članova Predsjedništva BiH i najbolje želje za prosperitet Jordana i njegovog prijateljskog naroda.

Jordanski kralj je izrazio uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti razvijati veoma uspješne i prijateljske odnose te podsjetio da je prošlogodišnja posjeta članova Predsjedništva BiH predstavljala snažan impuls toj suradnji. Također je izrazio uvjerenje da će novoimenovani ambasador BiH u Ammanu doprinijeti putu što su ga uspostavila rukovodstva dviju zemalja.

U sklopu ceremonije predaje akreditiva ambasador Dizdarević je, nakon intoniranja himni BiH i Jordana, pozdravio počasni vod jordanske vojske, a u Memorijalnom centru je položio vijence na grobove kralja Husseina, kralja Abdullaha I i kralja Talata bin Abdullaha.

Svečanosti uručenja akreditiva prisustvovali su direktor Ureda kralja Abdullaha II Basem Awdalah i ministar vanjskih poslova Kraljevine Jordan Salaheddein al-Basheer, a s bh. strane tajnik Ambasade BiH u Ammanu Milenko Rajlić.