|

Ambasador Davidson o uspostavi demokratije i vladavine prava u BiH

Ambasador Davidson o uspostavi demokratije i vladavine prava u BiH
0
F
FENA
3.12.2007. u 16:28
0
komentara
0

dijeljenja
Ambasador Davidson o uspostavi demokratije i vladavine prava u BiH
Šef OSCE-ove misije u BiH Douglas Davidson izjavio je danas da pomirenje i dalje ostaje ključni zadatak za budućnost BiH i u tome značajnu ulogu imaju svi akteri društva.
Ambasador Davidson je to izjavio u okviru predavanja o temi "Upostavljanje demokratije i vladavine prava u BiH", koje je organizirao Istraživačko-dokumentacioni cenatr iz Sarajeva.

Naglasio je da u našoj zemlji nisu uspostavljeni svi elementi tranzicijske pravde te da je za to potrebno još vremena i još traženja istine.

Posebno je istaknuo značaj veće transparentnosti i efikasnosti pravosudnih institucija u BiH, a posebno kada je u pitanju njihov rad na slučajevima ratnih zločina.

Ambasador Davidson smatra da je javnosti neophodno pružiti više informacija o ovim slučajevima, a radi povećanja povjerenja javnosti u pravdu i pravosudni sistem.

On je ustvrdio i da je Istraživačko-dokumentacioni centar uradio mnogo na stvaranju uvjeta za pomirenje u BiH, što je težak zadatak imajući u vidu konflikt koji se dogodio u našoj zemlji.

Predavanje koje je ovaj centar danas organizirao samo je jedno u nizu koje će biti održano. Među predavačima će biti i drugi ambasadori i međunarodni predstavnici u našoj zemlji, te sudije, tužitelji, profesori i druge ugledne ličnosti.

Predavanja se organiziraju za studente, istraživače, intelektualce i druge.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.