BiH
0

Ambasador BiH u UAE predao kopije akreditiva

FENA
Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Radomir Kosić je 22. decembra 2008. godine predao kopije akreditiva državnom ministru za vanjske poslove UAE Mohammedu Amwar Gargashu.

Ambasador Kosić je zahvalio na podršci koju Ujedinjeni Arapski Emirati pružaju BiH u kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a, te na ranije pruženoj podršci BiH za člana Komiteta za ljudska prava.

Sagovornici su se složili da su odnosi između dviju zemalja dobri i prijateljski ali da je ekonomsku saradnju potrebno podići na viši nivo i potaknuti investitore na veća ulaganja.

U tom cilju, usaglašeno je da je u narednom periodu potrebno razmijeniti posjete na najvišem državnom nivou, u šta se uklapa prijedlog koji je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić polovinom decembra ove godine uputio predsjedniku, premijeru i ministru vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Državni ministar Gargash je potvrdio značaj jačanja svih vidova saradnje između Ujedinjenih Arapskih Emirata i BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.