{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasade Švedske i Švicarske prestale finansirati IDC

F
4.3.2010. u 16:06
0
10
Ambasade Švedske i Švicarske prestale finansirati IDC
0
Ambasade Švedske i Švicarske prestale finansirati IDC
Mirsad Tokača, direktor IDC-a
Ambasade Švedske i Švicarske u Bosni i Hercegovini od danas prekidaju svoju finansijsku podršku Istraživačko-dokumentacionom centru (IDC) u Sarajevu.
Ta odluka, saopćeno je iz Ambasade Švedske u BiH, motivirana je nedavnim nalazima pregleda koji je ova ambasada naručila zbog navodne zloupotrebe i pogrešnog upravljanja uprave IDC-a dijelom sredstava doniranih iz inostranstva.

Rezultati pregleda i druge informacije predočene Ambasadi Švedske prouzrokovali su veliku zabrinutost u pogledu postojanja moguće finansijske zloupotrebe i pogrešnog upravljanja unutar IDC-a, te su, iz tog razloga i slijedeći pravni savjet, obje ambasade odlučile proslijediti relevantne informacije Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U saopćenju je naglašeno da ambasade Švedske i Švicarske u BiH, iako su se sa žaljenjem odlučile na ovaj potez, vjeruju da je to neophodan korak za potpunu i nepristranu istragu i rasvjetljavanje ovog slučaja.

Obje ambasade ističu da je osnovni rad IDC-a zapažen kao visoko kvalitetan te da znatno doprinosi nastojanjima za utvrđivanje činjenica i za pomirenjem u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: