{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada SAD: Bojkot rada institucija je uvreda za građane BiH

A
19.6.2013. u 17:22
13
16
Ambasada SAD: Bojkot rada institucija je uvreda za građane BiH
13
Ambasada SAD: Bojkot rada institucija je uvreda za građane BiH
Foto: Klix.ba
Bojkot važnih pitanja u Vijeću ministara i u Parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH) je neopravdan i predstavlja uvredu za građane ove zemlje, kistaknuto je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.
U Ambasadi SAD-a su na ovaj način komentirali današnji zaključak zastupnika i delegata Parlamenta Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske (BiH) kako se nisu stekli uvjeti za njihov povratak u institucije u Sarajevu.

"Smatramo da se adekvatno reagovalo na iskazanu zabrinutost povodom sigurnosne situacije. Rukovodstvo sigurnosnog sektora zatražilo je istragu i lično garantiralo sigurnost predstavnicima institucija na nivou BiH da nesmetano dolaze i odlaze na posao. Pred Bosnom i Hercegovinom se nalaze brojna pitanja koja treba hitno rješavati. Građani očekuju od parlamentaraca i članova Vijeća ministara da ne gube dragocjeno vrijeme i da se vrate u glavni grad države, da prionu na posao i zarade visoke plate koje primaju", kazali su agenciji Anadolija u Uredu za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: