|

Ambasada SAD-a u BiH : Blokiranje usvajanja fiskalnog okvira je neodgovorno

Ambasada SAD-a u BiH : Blokiranje usvajanja fiskalnog okvira je neodgovorno
22
F
FENA
30.8.2017. u 17:56
98
komentara
22

dijeljenja
Ambasada SAD-a u BiH : Blokiranje usvajanja fiskalnog okvira je neodgovorno Ambasada SAD-a u BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Blokiranje usvajanja globalnog fiskalnog okvira je neodgovorno i ide nauštrb građana ove zemlje istaknuto je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH povodom izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da RS blokira usvajanje fiskalnog okvira, jer ne žele pristati na dodatna izdvajanja za Oružane snage BiH.
Iz ovog Ureda u izjavi za Fenu napominju da je BiH jasno izrazila želju da postane članica NATO-a te da je podnijela zahtjev za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u pismu Predsjedništva BiH, koje je poslato generalnom sekretaru NATO-a 2009. godine.

"SAD su snažno opredijeljene da pomognu BiH da postigne taj cilj", poručili su i istaknuli da građani BiH žele biti dijelom evropske porodice, živjeti u stabilnoj, sigurnoj, prosperitetnoj, multietničkoj državi, koja je u potpunosti integrirana u euro-atlantske institucije.

Osim toga, naglasili su da Oružane snage BiH postoje kako bi garantirale sigurnost i odbranu cijele BiH te da bi osigurale neophodnu pomoć građanima kada im je ta pomoć najpotrebnija, kao naprimjer, tokom prirodnih nepogoda.
Prijavi grešku


Komentari (98)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...