BiH
5

Ambasada Kuvajta u BiH: "Malak Group" nije kuvajtski investitor

Klix.ba
Foto: Detektor.ba
Foto: Detektor.ba
Nakon informacije da je protiv Senaida Memića, načelnika Općine Ilidža, podnesena krivična prijava zbog izdavanja nezakonitih dozvola kojima je dopustio izgradnju hotela investitora "Malak Group" demantijem se oglasila Ambasada Kuvajta.

"Radi potpunog i objektivnog informisanja javnosti, Ambasada Države Kuvajt u obavezi je da reaguje na navode koji su se pojavili u pojedinim medijima 10.11.2016. godine, a u vezi s ukidanjem građevinskih dozvola investitoru 'Malak Group' za gradnju hotela 'Regency'. Netačan je navod u pojedinim medijima da je kompanija 'Malak Group' kuvajtski investitor", saopćeno je iz Ambasade Kuvajta.

Podsjećamo, "Malak Group" je krajem 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta koji uključuje prizemlje i četiri sprata. Međutim, u februaru 2015. godine, "Malak Group" se, rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

Zbog toga je protiv Senaida Memića, načelnika Općine Ilidža, podnesena tužba, a Tužilaštvo KS je formiralo predmet i trenutno provjerava navode.