Marke Yamaha
55

Ambasada Kuvajta Orkestru Oružanih snaga BiH donirala nove bubnjeve

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nastupio je na svečanom prijemu u sarajevskom hotelu Hills, kojeg je u četvrtak 23. februara, u povodu Dana Države Kuvajt, organizovala Ambasada Države Kuvajt u BiH.  

Svečanosti je prisustvovao zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, a glavni domaćin je bio kuvajtski ambasador u BiH Zaher Alkhurainej. Orkestar OS BiH na prijemu je izveo himne BiH i Kuvajta, a nakon toga i prigodni muzički program.

U znak zahvalnosti i prijateljskih odnosa dvaju zemalja, kuvajtska ambasada je ovom prigodom uručila vrijednu donaciju Orkestru OS BiH u vidu seta bubnjeva Yamaha.

"Ovo će pomoći Orkestru OS BiH da i u budućnosti odgovori na sve muzičke zadaće na visokomj profesionalnom i umjetničkom nivou. Hvala Državi Kuvajt, a koristim priliku zahvaliti i svim predstavnicima prijateljskih zemalja, koje inače pomažu modernizaciju i razvoj Oružanih snaga BiH. Na tome vam svima hvala", rekao je tim povodom zamjenik ministra Galić.

"Temeljna zadaća Orkestra OS BiH je podrška vojnog i državnog protokola, kao i čuvanje vojničke tradicije, historijskog nasljeđa i kulturnog identiteta pripadnika OS BiH.

Kao takav, Orkestar OS BiH promovira Oružane snage BiH i provodi raznoliku protokolarnu i koncertnu aktivnost za MO i OS BiH, državne i civilne institucije i organizacije, udruženja proizašla iz rata, strane ambasade u BiH i partnerske međunarodne organizacije, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.