"Posvećeni smo miru"
0

Ambasada Irana u BiH: Ruka prijateljstva Irana je otvorena za sve građane BiH

B. H.
Foto: Ambasada Irana u BiH
Foto: Ambasada Irana u BiH
Ambasada Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovina se oglasila s porukom kako su posvećeni stabilnosti i sigurnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ambasada Irana u BiH se oglasila s porukom da je njihova ruka otvorena za sve građane BiH.

"Trajni i nepromjenjivi pristup Islamske Republike Iran je podrška stabilnosti i sigurnosti, nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i srdačnom, mirnom i konstruktivnom suživotu među svim narodima u Bosni i Hercegovini", poručili su iz Ambasade.

Dodaju kako je Iran otvoren za sve građane Bosne i Hercegovine.

"Ruka prijateljstva Islamske Republike Iran otvorena je za sve građane Bosne i Hercegovine, kao što su prijateljski odnosi Islamske Republike Iran sa svim bivšim jugoslovenskim republikama pokazuju posvećenost Islamske Republike Iran očuvanju mira i stabilnosti i prijateljstvu na cijelom Balkanu", poručili su iz ambasade Irana.

Podsjećamo u nedavno je u Bosni i Hercegovinu stigao novi ambasador Irana Abuzar Ebrahimi Torkaman koji je u intervjuu za Klix.ba kazao kako se politika Irana u BiH temelji na uzajamnom poštivanju i podršci teritorijalnom integritetu i nacionalnom suverenitetu Bosne i Hercegovine.