{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada Holandije negirala navode članka iz Večernjeg

F
3.2.2009. u 18:27
0
41
Ambasada Holandije negirala navode članka iz Večernjeg
0
Ambasada Holandije negirala navode članka iz Večernjeg
Nizozemska ambasada u Bosni i Hercegovini reagirala je danas na članak objavljen u "Večernjim novostima" (Beograd, 2. februara) u kojem se navode određeni stavovi generalnog direktora za politička pitanja pri Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Pieter de Gooijera.
"Ta je vijest bez ikakvog sadržaja. Kao posmatrač pri Vijeću za implementaciju mira (PIC) Nizozemska se u više navrata obvezala na suvereniteit i teritorijalni integritet BiH. Također, stav Nizozemske u PIC-u je kristalno jasan kada je u pitanju insistiranje na potpunom ispunjavanju 5+2 uvjeta prije nego se zatvaranje OHR-a uopće uzme u razmatranje", navodi se u saopćenju Ambasade Nizozemske.

"Večernje novosti" su u jučerašnjem izdanju, pod naslovom "Rješenje je u podjeli Bosne" objavili tekst u kojem navode da se "u holandskom Ministarstvu spoljnih poslova razmišlja o podjeli Bosne i Hercegovine", te pominju "stavovi direktora za politička pitanja MSP Holandije Pitera de Hojera, koji kao ozbiljnu opciju uzima i mogućnost raspada BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: