{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Aluminiju" se nastavlja isporuka struje sljedećih 30 dana

Klix.ba
30.12.2003. u 21:19
0
0
"Aluminiju" se nastavlja isporuka struje sljedećih 30 dana
0
"Aluminiju" se nastavlja isporuka struje sljedećih 30 dana
Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici zaključila da se u sljedećih 30 dana nastavi kontinuirano snabdijevanje električnom energijom "Aluminija" d.d. Mostar.
Kako je priopšteno iz Federalne vlade, Vlada je naložila Elektroprivredi BiH i mostarskom poduzeću da u tom razdoblju dogovore uslove i definiraju međusobne ugovorne obaveze, te na toj osnovi osiguraju isporuku struje u 2004. godini.

U proračun Federacije BiH bi se tokom sljedeće godine trebalo sliti 1.185.000.000 KM, a isto toliko i odliti za finansiranje javne potrošnje, proizilazi iz Nacrta proračuna Federacije BiH za 2004. godinu kojeg je danas utvrdila Vlada i uputila na razmatranje i usvajanje Parlamentu Federacije BiH. Pritom, prihodi i primici su planirani u visini od 1.006.686.270 KM, što znači da deficit iznosi 178.313.730 KM.
Planirano je da se ovaj deficit pokrije kreditima međunarodnih finansijskih organizacija, kao što su krediti Svjetske banke SOSAC i BAC, te grant sredstva Evropske komisije i sredstva po STAND BY aranžmanu Međunarodnog monetarnog fonda. Dio sredstava bio bi obezbijeđen sa ESCROW računa, kao i iz druge tranše od sukcesije.
Sa današnje sjednice, u parlamentarnu proceduru, upućen je i Nacrt zakona o izvršenju proračuna Federacije BiH za 2004. godinu kojim se, uz ostalo, preciziraju odredbe o transparentnosti, javnosti, reviziji i kontroli proračuna, te obveza podnošenja izvješća o njegovu izvršavanju.
Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Federacije BiH za period januar-mart 2004. godine i uputila je u parlamentarnu proceduru. Njome se do donošenja Budžeta FBiH uređuju pitanja finansiranja javne potrošnje.

Vlada je, na današnjoj sjednici, utvrdila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima koji je upućen u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Ovaj zakonski projekat, koji je pripremilo Federalno ministarstvo prostornog uređenja i okoliša, reguliše pitanje vraćanja davaocima stana na korištenje napuštenih stanova za koje nije podnesen zahtjev za vraćanje u posjed, te napuštenih stanova za koje je zahtjev za vraćanje u posjed odbijen, odbačen ili povučen.

(PBS)

Sretna Nova 2004. godina!

31.12.2003. u 14:18

1. i 2. januar neradni dani

30.12.2003. u 16:18
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: