BiH
0

Alternativni klub Trebinje: Dodikov nacionalizam svjesna je destrukcija BiH

FENA
Blažo Stevović
Blažo Stevović
"Alternativni klub Trebinje najoštrije osuđuje ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Njegov nacionalizam, odbrana Radovana Karadžica, negiranje NATO budućnosti naše zemlje svjesna su destrukcija napretka Bosne i Hercegovine", tvrdi se u saopćenju iz ovoga kluba.

"U potpunosti podržavamo njegovu ekselenciju Patricka Moona, američkog ambasadora u BiH, koji je primijetio Dodikove opstrukcije, koje mogu imati nesagledive posljedice za našu zemlju.

Alternativni klub poziva sve političke subjekte u Republici Srpskoj i nevladin sektor da se udruže u nastojanjima koja će onemogućiti Dodikovu samovolju, bahatost i otvorenu mržnju prema Bosni i Hercegovini.

"Tražimo da čestiti ljudi iz SNSD-a napuste Dodikove stavove i omoguće daljnji napredak Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama. Alternativni klub zahvaljuje ambasadoru Moonu što je stao na stranu prosperiteta naše zemlje i izolovao Milorada Dodika kao veliki problem za napredak naše zemlje", stoji u saopćenju koje je potpisao predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović.