Sud u Sarajevu
2.5k

Almiru Čehajiću Batku ukinute i sve mjere zabrane

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštva KS za produženje mjera zabrane Almiru Ćehajiću Batku, potvrdio je za Klix.ba njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Time su ukinute mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja te mjera oduzimanja putne isprave, kao i mjera obaveznog sedmičnog javljanja nadležnoj policijskoj upravi. Čehajić ukidanjem mjera može i posjećivati Udruženje "Otvorena mreža" i raditi te se sastajati s određenim osobama za koje je ranije imao zabranu kontakta.

Batko je nakon što je mjesec proveo u pritvoru izašao na slobodu 18. novembra prošle godine uz izrečene mjere zabrane koje su jučer ukinute.

On je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije "Network", a sumnjiči se za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.

Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražitelja, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.