{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Almhofer: EU je i dalje zainteresirana za nastavak razgovora o ustavnim promjenama

F
12.5.2006. u 16:01
0
0
Almhofer: EU je i dalje zainteresirana za nastavak razgovora o ustavnim promjenama
0
Almhofer: EU je i dalje zainteresirana za nastavak razgovora o ustavnim promjenama
Evropska unija je i dalje zainteresirana da razgovori o temi ustavnih promjena, odnosno o napretku BiH idu dalje i u tom smislu pozicija i pristup Evropske unije prema BiH nisu promijenjeni.
To je danas u Sarajevu novinarima izjavio ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer koji je prisustvovao sjednici Komisije za međunarodnu saradnju Stranke demokratske akcije (SDA).

Ambasador Almhofer pozvan je da održi predavanje o temi "Predsjedavanje Republike Austrije Evropskom unijom, aspekti bitni za evropske integracije Bosne i Hercegovine".

"Razlog mog prisustva ovoj današnjoj sjednici je poziv dogradonačelnika Grada Sarajeva Josipa Juršića. Ja sam u svojstvu ambasadora zemlje koja sada predsjedava Evropskom unijom, zadužen da zastupam interese Evropske unije, odnosno da je približim BiH i pomognem BiH na njenom putu prema Evropskoj uniji", kazao je ambasador Almhofer.

Predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju SDA dr. Josip Jurišić je kazao kako SDA očekuje nastavak pregovora o ustavnim promjenama.

"Ovaj današnji susret s ambasadorom Austrije je jedan pokušaj i jedan korak da idemo naprijed. Dogovori su u toku i mi smo trenutno na početku druge runde dogovora za prvu fazu", kazao je novinarima Jurišić.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić je kazao kako će SDA i dalje kontinuirano sarađivati s predstavnicima EU, a naročito s predstavnicima Republike Austrije, zemlje koja je istinski prijatelj BiH.

"Austrija će nam ovakvim vidovima saradnje omogućiti lakši i brži put ka Evropskoj uniji,pomoći da zemlje EU lakše shvate problematiku koja se dešava u BiH", kazao je Zukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: