BiH
10

Alma Mehić preuzela dužnost ministrice znanosti i obrazovanja FBiH

FENA
Danas je federalna ministrica znanosti i obrazovanja Meliha Alić predala svoju dužnost na jedan dan učenici iz Travnika Almi Mehić.

Naime, u sklopu projekta "Tinejdžer-jedan dan direktor/ministar/premijer/lider u Federaciji BiH" kojeg organizira NVO "Djeca-stubovi svijeta", a pod pokroviteljstvom federalne Vlade danas je trideset troje srednjoškolaca iz Federacije BiH dobilo priliku osjetiti prednosti i teškoće rukovođenja, ojačati svoju snagu za javno djelovanje i liderstvo, pojasnila je ministrica Alić.

Tako je učenica Alma Mehić danas dobila prigodu upoznati se s funkcioniranjem Ministarstva znanosti i obrazovanja i s radom sektora unutar tog ministarstva.

Alma Mehić, preuzevši funkciju ministrice, na kolegiju je svoje savjetnike i pomoćnike upoznala s problemima s kojima se susreće njezina škola u Travniku. Mehić je navela kako je školu potrebno obnoviti, započetu školu završiti, a u postojećoj kako treba omogućiti više računara i u školu uvesti Internet.

"Za mene je ovo neprocjenjivo iskustvo koje mi je obogatilo spoznaje", istaknula je Alma Mehić izrazivši želju da bude organizirano više ovakvih projekata koji pružaju mladim ljudima priliku da se iskažu i budu aktivni sudionici u društvenom životu.

Iz federalnog Ministarstva znanosti i obrazovanja su istaknuli kako će i dalje podržavati projekte koji omogućavaju mladima iskazivanje njihovih potencijala, te su poželjeli mladim ministrima, direktorima i premijeru da im ovo rukovođenje bude inspiracija i poticaj da ulažu u obrazovanje kako bi jednog dana mogli preuzeti kormilo ove zemlje.

Alma će zajedno s još tridesetak učenika prisustvovati sjednici Vlade Federacije BiH gdje će govoriti o iskustvima koja su stekli kao rukovoditelji. Tijekom sjednice učenicima će se dodijeliti certifikati s porukom "Samo odgojeni i obrazovani možemo biti lideri budućnosti".