{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Alma i Marija su primjer kako trgovci ljudima iskorištavaju djevojke

18.10.2012. u 09:51
5
21
Alma i Marija su primjer kako trgovci ljudima iskorištavaju djevojke
5
Ministarstvo sigurnosti BiH i Asocijacija XY obilježit će Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar, premijernim prikazivanjem kratkog filma "Dvije djevojčice".


Riječ je o trominutnom filmu koji prati priče dviju mladih djevojaka. Ljudi koje su poznavale i kojima su vjerovale okrutno su ih prevarili, a poslije trgovali njima protiv njihove volje.

Film je napravljen uz konsultacije s pet djevojaka iz Velike Britanije, koje su pristale da podijele svoja iskustva s filmskim producentima.

Film će biti prikazan u Art kinu Kriterion Sarajevo, a projekciji će, prema najavama, prisustvovati ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, ministar obrazovanja i nauke FBiH Damir Mašić, državni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Samir Rizvo, pomoćnica ministra za ljudska prava i izbjeglice Saliha Đuderija, zamjenica ambasadora Velike Britanije u BiH Jo Lomas te menadžerica kampanje Dvije djevojčice Maggie Baxter.

S obzirom na to da je kampanja fokusirana na mlade u BiH, ovom događaju prisustvovat će i brojni učenici sarajevskih škola te njihovi pedagozi i direktori.

BiH, kao i sve druge evropske zemlje, zahvaćena je problemom trgovine ljudima, posebno ženama i djecom.

Statistike o otkrivenim slučajevima i spašenim žrtvama trgovine ljudima ukazuju na to da su djeca iz BiH najrizičnija grupa koju trgovci ljudima regrutiraju i iskorištavaju, saopćeno je iz Asocijacije XY.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: