BiH
0

Alma Čardžić pozdravila odluku Predsjedništva BiH

FENA
Zastupnica stranke Radom za boljitak u federalnom Parlamentu Alma Čardžić pozdravila je odluku Predsjedništva BiH o prihvaćanju ostavke Nikole Špirića na mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara.

''Odluka visokog predstavnika Miroslava Lajčaka nije valjan razlog za ostavku Nikole Špirića i raspuštanje Vijeća ministara. Predsjedništvo BiH trebalo je reagirati znatno ranije. Predsjedništvo je trebalo raspustiti Vijeće ministara još prije nekoliko mjeseci iz razloga neprovođenja programskih ciljeva koji su usvojeni i potpisani početkom godine", navodi u priopćenju Čardžićeva.

Po njezinom mišljenju, odbijanje zakona o provođenju Cefte, zakona kojim bi se zaštitili poljoprivredni proizvođači u BiH, već je bio dovoljan razlog za raspuštanje Vijeća ministara BiH.

"Apeliramo na Predsjedništvo BiH da odmah imenuje predsjedavajućeg Vijeća ministara koji bi trebao hitno sastaviti novo Vijeće ministara ili raspisati nove izbore. Pozivamo vas da ne ponavljate grešku i ne donosite odluke prekasno", poručila je Alma Čardžić.