Alkalaja s egipatskom ministricom za međunarodnu saradnju

F
FENA
30.12.2008. u 16:51
0
0
Alkalaja s egipatskom ministricom za međunarodnu saradnju
0
Alkalaja s egipatskom ministricom za međunarodnu saradnju
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj danas je, tokom posjete Arapskoj Republici Egipat, razgovarao s ministricom za međunarodnu saradnju Egipta Fayzom Aboul Nagaom.
Poseban akcenat je stavljen na daljnje jačanje privredne saradnje između Bosne i Hercegovine i Egipta. U tom kontekstu, razgovarano je o posjeti ministrice Naga i privredne delegacije Egipta našoj zemlji početkom naredne godine, prilikom koje će se održati sastanak Mještovitog komiteta za ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju.

Sagovornici su identificirali i precizirali područja moguće privredne, naučne i kulturne saradnje između dviju država, te naglasili potrebu stvaranja pravnog okvira kroz zaključivanje bilateralnih sporazuma koji će tu saradnju olakšati i unaprijediti.

Obostrano je izraženo uvjerenje da će održavanje sastanka Mješovitog komiteta biti dobar poticaj za razvijanje ekonomske i privredne saradnje, posebno istakavši prednost ostvarivanja direktnog kontakta između bh. i egipatskih privrednika, te razmjenu njihovih iskustava i namjera u pogledu razvijanja međusobnih poslovnih odnosa, saopćeno je iz MVP-a BiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: