{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj zatražio besplatne vize

F
7.7.2008. u 16:39
0
5
Alkalaj zatražio besplatne vize
0
Alkalaj zatražio besplatne vize
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj uputio je 7. jula pismo ministrima vanjskih poslova 27 država članica Evropske unije u vezi sa otvaranjem dijaloga o liberalizaciji viznog režima između Bosne i Hercegovine i Evropske unije.
Ministar Alkalaj je u pismu zamolio pojedinačno svakog ministra vanjskih poslova država članica EU da njegova država odobri izdavanje besplatnih viza državljanima BiH do stupanja na snagu slobodnog viznog režima između BiH i EU. Istakao je da će za državljanje BiH liberalizacija viznog režima predstavljati prvi konkretni pozitivni efekat integracijskog procesa naše države u Evropsku uniju.

Izdavanje besplatnih viza bi bilo od ključne važnosti u održavanju podrške bosanskohercegovačke javnosti evropskoj integraciji BiH, čime bi se stvorila sveobuhvatna pozitivna energija i održao zamah reformskih procesa, navodi Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Ministar Alkalaj je ponovio čvrsto opredjeljenje Bosne i Hercegovine za daljnjim napretkom na putu ka EU, te izrazio zahvalnost državama članicama Evropske unije na pomoći i podršci koju su pružili našoj zemlji u tom procesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: