BiH
0

Alkalaj u Havani zatražio podršku BiH

SRNA
Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj zatražio je od predstavnika pet zemalja u Havani sa kojima se susreo na marginama sastanka Pokreta nesvrstanih da u oktobru u Generalnoj skupštini UN podrže kandidaturu BiH za nestalnu članicu u Savjetu bezbjednosti.

Alkalaj je izrazio nadu da će zemlje članice Afričke unije, podržati kandidaturu BiH za nestalnu članicu u Savjetu bezbjednosti UN od 2010. do 2011, istakavši da je BiH veoma zainteresovana za afrička pitanja i razvoj situacije na tom kontinentu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je izrazio interesovanje BiH za unapređenjem bilateralnih odnosa i multilateralne saradnje, te ministre upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, i glavnim ciljevima spoljne politike BiH.

Alkalaj se sastao se juče sa ministrom inostranih poslova Bruneja, zamjenikom ministra inostranih poslova, zamjenikom ministra inostranih poslova Kolumbije, ministrom inostranih poslova Konga i zamjenikom ministra inostranih poslova Sijera Leonea.