Alkalaj se sastao sa Stratanom

F
FENA
27.11.2008. u 19:08
0
0
Alkalaj se sastao sa Stratanom
0
Alkalaj se sastao sa Stratanom
Na marginama današnjeg sastanka ministara vanjskih poslova država Centralnoevropske incijative (CEI) u Kišnjevu (Moldavija) ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj održao je sastanak s ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Moldavije Andreiom Stratanom.
Alkalaj se zahvalio Stratanu na srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu, te na izvrsnoj organizaciji skupa. Informisao je sagovornika o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te napretku reformskih procesa.

Ministri su bilateralne odnose dviju zemalja ocjenili kao dobre i prijateljske, ali su istakli da postoji prostor za unaprijeđenje ekonomskih odnosa. Također su razmjenjena mišljenja o saradnji u oblasti evroatlantskih integracija.

Stratan je pozvao Alkalaja u zvaničnu posjetu u Republiku Moldaviju u januaru 2009. godine, što je bh. ministar prihvatio, te pozvao Stratana da posjeti BiH.

Alkalaj i Stratan su ovom prilikom parafirali Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Moldavije o uzajamnom ukidanju viznog režima za nosioce diplomatskih i službenih pasoša. Nakon parafiranja Sporazuma, održana je pres-konferencija, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MVPBiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: