{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj se sastao sa Stojanovskim

S
13.2.2008. u 17:15
0
0
Alkalaj se sastao sa Stojanovskim
0
Alkalaj se sastao sa Stojanovskim
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se danas u Sarajevu sa direktorom Regionalnog centra Inicijative za migracije, azil i povratak izbjeglica (MARRI) Trpe Stojanovskim.
Ministar Alkalaj je čestitao Stojanovskom na izboru za direktora Regionalnog centra MARRI, informisao ga o usvojenim odlukama Vijeća ministara BiH o imenovanju nacionalnog koordinatora BiH za MARRI i odobrenju plaćanja godišnje kontribucije za finansiranje Regionalnog centra, ističući da je to još jedan znak podrške BiH ovoj regionalnoj inicijativi.

Direktor Stojanovski je predstavio ministru Alkalaju najznačajnije prijedloge projekata ove Inicijative. Naglasio je da BiH, kao i druge zemlje članice, trebaju koristiti Inicijativu u punom kapacitetu za realizaciju svojih regionalnih projekata.

Ministar Alkalaj je veoma pozitivno ocijenio predložene projekte i istakao značaj edukacije svih koji su uključeni u realizaciju ovih aktivnosti. Rekao je da će BiH i dalje pratiti i podržavati rad Regionalnog centra MARRI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: