{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj se obratio na sastanku EBRD-a

F
19.3.2009. u 15:55
0
0
Alkalaj se obratio na sastanku EBRD-a
0
Alkalaj se obratio na sastanku EBRD-a
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj učestvovao je danas u Jerusalemu, u svojstvu guvernera BiH pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), sastanku Konstituence EBRD-a.
Alkalaj se obratio prisutnima tokom glavne rasprave koja se održala na temu: "Odgovor Evropske banke za obnovu i razvoj na finansijsku krizu".

U svom izlaganju, posebno se osvrnuo na izazove sa kojima se BiH susreće u vezi s ekonomskom krizom, te sa poduzetim koracima Vijeća ministara BiH u svrhu ublažavanja efekata iste na BiH i njene građane.

Alkalaj je, između ostalog, kazao da BiH očekuje podršku EBRD-a, Evropske komisije i evropskih finansijskih institucija na ublažavanju finansijske i ekonomske krize, kako bi se kroz odgovarajuće instrumente pomoći brže investirale adekvatne sume novca i ulaganjem u projekte iz oblasti energetike, saobraćaja, bankarskog sektora, poljoprivrede i privatnog preduzetništva, s ciljem da se podstakne ekonomski rast i spriječe negativne posljedice finansijske krize.

Alkalaj se, na marginama sastanka Konstituence EBRD-a, sastao s ministricom vanjskih poslova Izraela Tzipi Livni.

Alkalaj i Livni su razmijenili mišljenja o trenutnoj svjetskoj ekonomskoj krizi. Alkalaj je upoznao Livni s trenutnom političkom situacijom u BiH, te s prioritetima vanjske politike BiH u 2009. godini.

Livni je bh. ministra sa situacijom u vezi s formiranjem vlade u Izraelu nakon nedavno održanih izbora, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: