{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj sa ambasadorom Shannonom

F
FENA
15.12.2008. u 18:17
0
0
Alkalaj sa ambasadorom Shannonom
0
Alkalaj sa ambasadorom Shannonom
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Australije za BiH sa sjedištem u Beču Peterom Shannonom i upoznao ga sa aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji, te aktivnostima koje BiH poduzima na ispunjavanju uvjeta za pristupanje Evropskoj uniji i NATO savezu.
Bilateralni odnosi dviju zemalja ocijenjeni su dobrim i prijateljskim, ali je ukazano na mogućnost njihovog unapređenja, naročito u oblasti ugovornog reguliranja odnosa - potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju i Sporazuma o ekstradiciji. Također je istaknuta potreba unapređenje robne razmjene, te ukidanja viza za nositelje diplomatskih pasoša.

Ističući značaj održavanja bilateralnih susreta, ambasador Shannon je izrazio zadovoljstvo nedavnom posjetom našoj zemlji delegacije Parlamenta Australije, predvođene senatorom Jonhom Hoggom, kao i pozivom bh. parlamentarcima za posjetu Australiji naredne godine. Također je pozitivno ocijenio nedavnu posjetu Australiji ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.

Ambasador Shannon je mišljenja da bi posjeta ministra vanjskih poslova BiH Australiji imala pozitivan utjecaj na jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: