{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj razgovarao s delegacijom EBRD-a

F
19.5.2008. u 17:00
0
0
Alkalaj razgovarao s delegacijom EBRD-a
0
Alkalaj razgovarao s delegacijom EBRD-a
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj je u svojstvu guvernera BiH u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) danas predvodio delegaciju naše zemlje na sastanku s delegacijom EBRD-a, na čijem čelu je bio prvi potpredsjednik Banke Varel Freeman, saopćeno je iz MVPBiH.
U razgovoru je s bh. strane učestvovao guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić i šef kabineta i savjetnik ministra Neven Kulenović, a uime EBRD-a direktor poslovne grupe Peter Reiniger, direktor Kurt Bayer i šef Ureda EBRD-a u BiH Giulio Moreno.

Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo saradnjom Bosne i Hercegovine i EBRD-a.

Razgovor je bio posvećen prioritetima Bosne i Hercegovine u saradnji s EBRD-om, pri čemu je ministar Alkalaj posebno izdvojio dva sektora: promet, odnosno koridor 5-C, kao projekt od državnog interesa, te rekonstrukciju i izgradnju novih generacija postrojenja za proizvodnju energije.

Izrazio je očekivanja da će EBRD aktivnije učestvovati u realizaciji navedenih projekata.

Potpredsjednik Banke Freeman je prenio spremnost EBRD-a za razmatranje značajnih projekata u BiH u koje bi se Banka mogla uključiti, među kojima su svakako koridor 5-C u većoj mjeri, ali i sektori telekomunikacija i osiguranja. Naglasio je da ovako značajni programi doprinose izgradnji regionalne stabilnosti, s obzirom na njihovu povezanost i značaj za zemlje regiona.

Ministar Alkalaj je uputio poziv potpredsjedniku Freemanu da zvanično posjeti BiH, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: