{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Alkalaj razgovarao s čelnicima KIA-e o ulaganjima u bh. privredu

F
FENA
21.1.2010. u 18:19
0
2
Alkalaj razgovarao s čelnicima KIA-e o ulaganjima u bh. privredu
0
Alkalaj razgovarao s čelnicima KIA-e o ulaganjima u bh. privredu
Sven Alkalaj
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se, u sklopu zvanične posjete Državi Kuvajt, s predstavnicima Kuvajtske investicione organizacije (KIA).
Kuvajtska investiciona organizacija, koja vodi gotovo sve investicione projekte Države Kuvajt u svijetu, ostvarila je i značajna ulaganja u bh. privredi.

KIA je vlasnik polovine kapitala Željezare "Zenica" kao i Unitica u Sarajevu.

Ministar Alkalaj je iskazao zahvalnost za dosadašnje investicije KIA-e u BiH, izrazivši uvjerenje da će naša zemlja, zbog svojih specifičnosti i komparativnih prednosti, i dalje biti interesantna za kuvajtske investitore.

Direktor KIA-e Bader M. Al-Sa´ad je potvrdio spremnost Države Kuvajt da kroz investicionu agenciju ulaže u bh. privredu, zatraživši u isto vrijeme da bosanskohercegovački autoriteti pojednostave i ubrzaju procedure i zakonska rješenja koja se odnose na investicije, što je jedan od bitnih preduvjeta za strana ulaganja.

Ministar Alkalaj je informirao svog sagovornika da se radi na promjenama koje će dovesti do simplifikacije procedura vezanih za ulaganja kapitala u bh. privredu.

Govorio je i o mogućnostima ulaganja u mnoge privredne oblasti, poput energetskog sektora, drvne i metalne industrije, rudarstva, agrara i turizma.

Ministar Alkalaj je, ovom prilikom, pozvao direktora Bader M. Al-Sa´ada da posjeti Međunarodni ekonomski forum koji će se početkom februara održati u Sarajevu, a koji okuplja najveće investitore i privrednike u BiH.

Bader M. Al-Sa´ad je najavio dolazak delegacije KIA-e koja namjerava nastaviti svoja ulaganja u bh. privredu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: